Oldalak

2015. szeptember 2., szerda

Extrém répatorta


Hozzávalók: 40 dkg sárgarépa,25 dkg cukor, 4 tojás, 275 ml olaj, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 tk. őrölt fahéj, 1 maréknyi dió, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor 
Krémhez: 25 dkg mascarpone, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 ek. porcukor

A lisztet, sót, fahéjat és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba öntjük és robotgéppel simára keverjük.  Beleszórjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük. Beletesszük az előre lereszelt répát , citrom héját és a diót ( ezt lehet reszelten vagy durvára törten is beletenni) is. Formába öntjük majd 175 fokon - percig sütjük. A krémhez a mascarponét elkeverjük a kétféle cukorral és a teljesen kihűlt tortára kenjük.

Akik először készítik vigyázzanak hogy ha a piskóta nem hűl ki teljesen akkor a krém elolvad és eláztatja a piskótát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése